Peter Mangs

I fredags såg jag klart den nya serien på Viaplay om Peter Mangs. Jag har tidigare läst Gardells och Palmkvists böcker om honom. Varav den förra är rätt dålig och den senare rätt bra. Båda är även med och kommenterar i serien. Med det här vill jag påstå att jag har grundläggande kunskap om Peter Mangs sedan tidigare, men att det ändå var rätt länge sedan jag läste böckerna, och att jag inte direkt fördjupat mig mer än så. Ett intresse finns ialf hos mig för Peter Mangs och jag hade därmed hoppats att den nya serien "Peter Mangs - en seriemördares hemlighet" på Viaplay skulle vara intressant, men det var den inte. 
 
Det är en snubbe vid namn John Mork som på något sätt får information om att Peter Mangs någon gång sagt till en psykolog att han mördat personer i Florida. Sedan får samme Mork tag i en låttext från Peter Mangs som han tänker gömmer ledtrådar till andra mord i Florida. Jag vet inte vad Peter Mangs själv sagt, om han antytt att han mördat fler än de mord han erkänt, men på sätt och vis skulle det inte vara osannolikt att han mördat fler människor, och eftersom han varit i Florida mycket, är det väl inte osannolikt att han även skulle ha gjort det där. En kan dock fundera över huruvida en organsierad mördare som Peter Mangs skulle börja mörda människor på en plats där han inte har full koll på omgivningen och även riskerar dödsstraff?
 
Hursomhelst, grunden till något intressant finns där, men själva serien är usel. Mork åker runt i i Florida och träffar mängder med människor som tänker att Mangs kan ha begått massa brott. De flesta är med rätt kort, och det är oklart vad de har för bakgrundskunskaper om Peter Mangs, och varför just de valt att vara med. Mork går sedan igenom en mängd mord som skett när Mangs varit i Florida, och kommer med diverse anklagelser mot honom. Då ska en veta att det sker ungefär 100 mord per år bara i Palm Beach County, där Peter Mangs främst höll till, så att det skett en del mord när Peter Mangs varit där är knappast märkligt. Något som är märkligt är dock att typ alla mord som tas upp i serien har andra offer och helt andra tillvägagångssätt än hur Mangs utförde sina mord och skjutningar i Malmö. Förvisso finns det någon fantombild som kan påminna om Mangs och eventuellt någon bil i samband med ett mord som Mangs eventuellt hade tillgång till en likadan vid mordtillfället. De hittar även liklukt vid en plats som Mangs nämner i en låt, men det kommer inte fram något alls som är till tillstymmelse konkret. I slutet av serien undrar även Mangs i ett uppläst brev varför han skulle mörda personer i Florida?
 
Jag undrar även hur Mangs pappa kunde ställa upp på det här? Han utmålas typ som den som fått Mangs att börja mörda.
 
Som en brasklapp vore det givetvis bra om familjer och närstående kan få någon form av upprättelse om Mangs skulle vara skydlig till något av alla mord han anklagas för i serien, även om det inte är särskilt troligt. Oavsett är det bland den värsta dynga till serie jag sett.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0