Valentinas dag

Idag är det Valentinas namnsdag! Det ska vi fira med middag, men det blir nog även en liten present :-).
 
Jag fick en semla igår på jobbet, men det blev nog den enda i år. Jag tänker ofta att jag ska proväta lite semlor innan själva fettisdagen, men det blir aldrig av, utan oftast blir det som nu en semla på själva fettisdagen.
 
Den här veckan har jag kostym-vecka på jobbet, men nu har jag haft på mig alla mina fina kostymer. Får se om jag tar en lite äldre imorgon, men jag har ingen till på fredag, fast då är det väl casual friday, så det löser sig ju :-).
 
Igår käkade vi på Omnipollos kyrka med Andres som var här och hälsade på. Nice att inte behöva gå så långt nu när vi bor centralt. Inte för att det var superlångt förut, men klart närmare till allt intressant i Sumpan nu, och även roligare väg.
 
Under helgen kikade jag ikapp lite Dokument Utifrån.
 
- "Massakern på musikfestivalen", om massmordet av Hamas på festivalen Nova i Israel. Jag hade väl dessvärre redan sett mycket av filmerna som visades i dokumentären. Sorgligt och jobbigt att se.
 
- "Putins Oligark" om Roman Abramovitj. Roman var nog något närmare Putin än jag trodde, ialf historiskt. En annan intressant sak var tvisten med den numera bortgångne Berezovksy i London, den kände jag inte till sedan tidigare. På det stora hela vet jag dock inte om jag fick en så mycket tydligare bild av Roman.
 
- "Världen enligt Kim Jong-Un". Det är lite samma här att det inte var så mycket nytt för mig. Det var lite historia, och hur Kim Jong-Un rensat ut för att stärka sin makt. Det mest intressanta var tankarna om att Kim Jong-Un inte är galen, utan främst har ett annat sätt att se på verkligheten, vilket inte är så konstigt. Inte något uppseendeväckande i sig, men intressant med diskussionen kring det hela.
 
Det blir säkert fler avsnitt i helgen som kommer, för att komma ikapp :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0