Böcker

Ur egen synvinkel har jag kommit lite efter här av olika anledningar, därav tänkte jag skriva lite idag för att ta igen.
 
Dagen har i sig inte inneburit speciellt mycket. Igår höll jag förvisso i ett par intervjuer på jobbet på egen hand, det var lite nytt och spännande. Det som har stuckit ut är att Jürgen Klopp slutar efter säsongen. Det kom lite oväntat.
 
Men, men, jag tänkte skriva kort om den senaste läsningen.
 
Jag har börjat läsa lite Maria Lang igen, och den senaste boken som jag läste ut på några dagar var "Mörkögda augustinatt". Det är en bok som under min levnadstid har funnits hos mina föräldrar och som jag läste en gång som barn. Jag trodde därför att jag skulle komma ihåg lite mer av boken, men det jag trodde jag kom ihåg fanns inte med när jag läste boken nu :-). Jag hade fått för mig att Puck simmade och att någonting hände då, men så var det inte. Det var även en grej med augustimörkret osv som jag inte noterade när jag läste nu. Sannolikt blandar jag ihop det med en annan bok, men jag var rätt säker på att minnena kom från den här boken. Nåväl, det är en helt ok deckare. Inte så mycket sex som i många andra böcker av Lang. Mordmotivet kändes rätt mycket Christie. Det mest anmärkningsvärda är nog andå att Puck tackar för sig lite snabbt i slutet av boken, vilket är lite märkligt med anledning av att hon knappast sökt sig till morden i de tidigare böckerna :-). Men, men, jag antar att hon är borta ur serien nu ialf. Jo en annan sak jag reagerade på var att Puck och Einars barn behandlades rätt omilt i boken. Puck och Einar verkade inte allt för oroliga för hur barnet mådde osv :-).
 
Innan denna bok läste jag ut Agatha Christies "Nemesis", nästa i raden av Miss Marple-böcker. En rätt intressant intrig där Marple får information om att försöka lösa ett brott, men där hon inte riktigt vet vad det handlar om. När hon väl börjar inträffar ett mord, och det hela slutar med att en annan person som tidigare varit dömd för mord frias. En bra idé, men det blir lite krystat, och det är inte en av de bästa Miss Marple-böckerna, men ändå kul att Christie försöker hitta på nya intriger. Det är hon bra på.
 
I helgen blir det nog lite IKEA, men förhoppningsvis även en hel del lugn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0