Galenskaparna

Bistert väder ute. Blåsigt, kallt och snöigt.
 
Några lådor är packade nu.
 
Igår och idag såg jag en dokumentär om Galenskaparna och After Shave "Det ska va gött å leva". Det fick mig att tänka en del på Galenskaparna och vilken påverkan de hade på min uppväxt? Det är nog svårt att förstå för en yngre generation. Alltså att det fanns typ en humorgrupp på TV när jag var barn och det var Galenskaparna. Det var "Macken", "En Himla Många Program", "Leif", "Stinsen Brinner" osv. "Macken" tror jag vi hade inspelad på video, så den såg jag om några gånger. Allt de släppte var en grej, och det för typ alla i landet. Jag undrar om det här hade fungerat idag? Kanske, men jag tror inte jag gillade musikinslagen då, och jag har svårt att se att det skulle fungera nu? ...eller det kanske det skulle? Men är inte "Macken" osv väldigt fånigt? Hursomhelst, det passade i folkhemmet. och passade nog även hela familjen. Alla i familjen kunde titta på det samtidigt. Görs sådan humor nuförtiden? Många frågor :-). Musiken är hursomhelst fantastisk, eller ialf något jag alltid kommer att minnas. Låtarna om "husvagn", "synth", "italienare", "VM 90", "grisen i säcken" osv. ...och när jag tänker efter, inte minst, "det ska va gött att leva" :-).
 
En sak jag inte tror att jag hade greppat innan var att Claes och Anders Eriksson är bröder, och att Claes är den som typ skriver allt material. Jag trodde nog innan att det var Anders och Jan Rippe som var hjärnorna bakom det hela.
 
Under dagen har jag, förutom att packat, tränat och sett filmen "Mord i Venedig". Jag har för mig att pappa tyckte det var en usel film, men jag tyckte att den var rätt bra, charmig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0