OMD

Igår hämtade till slut flyttfirman alla flyttkartonger, så det blir bättre och bättre ordning här i lägenheten för varje dag. Det är mycket kvar att fixa med, men nu ser det ialf ok ut :-). Jag ska försöka sätta upp en lampa idag. Små steg framåt varje dag :-).
 
Igår var jag på konsert, och den här gången var det Liverpool-bandet Orchestral Manoeuvres In The Dark (OMD) på Münchenbryggeriet. Trevlig konsertlokal som jag inte besökt förut.
 
Hur kom det då sig att jag gick och såg OMD? Det är som med många andra band upptäckter i barndomen som spökar. År 1996 upptäckte jag låten "Walking on the Milky Way" på blandskivan Absolute Music 23. Det blev lite av en favoritlåt, även om bandet OMD inte sade mig mycket då. Att de redan då var ett "klassiskt" band hade jag ingen aning om. Några år senare när jag satt och laddade ned en massa Mp3:or laddade jag ned "Absolute Synth Classics" från 2002 och upptäckte den magiska låten "Enola Gay". I den vevan upptäckte jag även "Sailing on the Seven Seas", och något år senare efter att ha lyssnat på en best of-skiva med bandet upptäckte jag "Electricity". År 2013 var nog en av mina mest lyssnade låtar "Metroland". När jag då förra året såg att OMD skulle komma till Sverige kände jag att det hade varit ett generalfel att inte gå och se dem. Dessvärre fick jag göra det själv, men hellre det än inte alls :-).
 
Igår var det dags! En Über senare var jag framme på Münchenbryggeriet. Det var lite oklart när OMD skulle gå på så jag fick se något förband innan de väl gick på. Det blev även att inhandla en t-shirt och en öl innan konserten började :-). Konserten var sedan riktigt bra. Det var fyra rätt pigga farbröder som framförde musiken genom ett trum-set, två synthar och en elbas. Det kom även fram en saxofon ibland :-). "History of Modern (Part 1)" och "Tesla Girls" var två lite mer oväntade höjdpunkter under konserten. Några låtar saknade jag under konserten, men det får en leva med. Cirka 90 minuter senare var det över och det gick rätt snabbt att ta sig ut ur lokalen, trots att alla hade lämnat in sina jackor. Sedan var det bara 30 minuter hem med tunnelbanan. Det är inte helt dumt att bo som vi gör nu. Stan blir närmare :-).
OMD när de tackade för sig!
 
Det var årets första konsert, och förhoppningen är att det blir många fler i år :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0