Pisa

Jag kan fortfarande inte skriva inlägg från datorn, så det blir lite komprimerat.

Just nu är jag i Pisa, men jag åker tillbaka till Rom vid niotiden imorgon.

Det blev tyvärr lite rörigt att åka hit. När jag kom fram till tunnelbanan imorse var den avstängd på grund av strejk. Någon arbetare hade dött, så personalen gick ut i strejk, men det hade inte nått mig. Valle kom och hämtade mig med bilen, men trots att jag var ute i god tid, missade jag tåget. Jag hade säkert hunnit om jag tagit en taxi istället, eller om vi åkt till en annan tågstation i Rom, men det är lätt att vara efterklok :). Jag kom fram tio minuter för sent till Termini (centralen i Rom), och fick köpa en ny och relativt dyr tågbiljett. Trist, men värre saker händer...

Annars har allt varit utmärkt idag. Det gick bra att byta tåg i Florens, och tåget kom fram i tid till Pisa. Boendet här i Pisa är enkelt men mysigt.

Under eftermiddag/kväll har jag flanerat runt i det rätt trevliga Pisa i ett fantastiskt väder. Det lutande tornet är galet vackert och konstigt. Det är snett, men ändå typ rakt på toppen. Det finns även en vacker domkyrka i anslutning till tornet. Området är dock väldigt turistigt och allt kostar pengar, alltså om en vill gå in i exempelvis tornet eller kyrkan. Jag sket i det med anledning av den extra och dyra tågbiljetten :). Annars är Pisa en kompakt, livlig och vacker stad utifrån vad jag kan bedöma. Rätt mycket västafrikanska migranter, vilket sticker ut lite i stadsbilden.

I övrigt har det varit någon form av dröm sedan jag var barn att få se det lutande tornet i Pisa. Jag vet inte riktigt varför, men det har varit lite som Eiffeltornet, Big Ben, Frihetsgudinnan, pyramiderna i Giza osv, något som alltid funnits i min hjärna som något intressant.
Jag varken orkade, eller var jätteintressad, av att få den perfekta bilden, men något var jag tvungen att göra :).
Domkyrkan och tornet. Här syns också att tornet lutar.
Floden Arno.

Det får räcka så, hörs imorgon :).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0