Plädering

En mycket lugn helg. Jag har nästan njutit av ensamheten. Valle har haft en del för sig, vilket gjort att jag varit hemma och haft det bra. 
 
Jag har tidigare köpt och spelat upphottade gamla spel på PS4, och någon enstaka gång på Internet Archive, men nu hittade jag något som heter Steam där en kan köpa gamla spel och spela dem på datorn. Jag testade och köpa ett gammalt äventyrsspel vid namn "Gabriel Knight: Sins of the Fathers". Kanske lite väl gammalt, ialf grafikmässigt, men det fungerar bra att spela, och det kommer jag säkert göra en del framåt. Det är bara det här med tiden...
 
Under helgen har jag läst ut de två böckerna jag köpte direkt av Richard Malka. Det är hans pläderingar när han försvarade Charlie Hebdo i rättegångarna som var efter massmorden, så de är inte så långa, typ 100 sidor var. Fina pläderingar som fick med en del som jag inte helt reflekterat över, eller inte vetat om. Bland annat att en måste se koranens innehåll utifrån när det skrevs. Tyvärr är det inte så många som gör det numera, men att det är viktigt för att förstå varför innehållet kom till. Något annat jag måste ha stött på innan, men som jag ändå bara kände till delvis nu när jag läste det, var att danska imamer spred falska teckningar och annat som inte Jyllandsposten hade publicerat för att driva på en hatisk stämning. Även en mängd mord i religionens namn som jag glömt eller inte kände till innan. Kloka texter.
 
Jag glömde notera att jag under förra helgen såg "What Jennifer Did". En tjej från en välmående familj i Kanada som lejer folk för att döda hennes föräldrar. Otäck och spännande historia.
 
Jag fick även foton idag från en jobbarkompis som hade varit på Järnvägsmuseet i Gävle. Det var foton på loket F 1200 där pappas morfar dog. Jag och Pappa måste åka dit snart, så fort han blir bättre och orkar måste vi åka!
 
https://www.svenskakyrkan.se/folkungabygden/getaolyckan-och-c-e-carlsson
 
Han var en stilig karl!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0