Värmebölja

Nog blir det varmare i världen, men vi har haft det rätt behagligt på den fronten här i Italien fram tills idag. Nu står det 36 grader på min telefon, och värre ska det bli. Värmen har delvis gjort att jag bestämt mig för att inte göra så mycket vettigt idag.

Gårdagen var intressantare. Vi bestämde oss för att åka till en annan strand än dagen före. Det blev till en strand vid namn Mar Morto. Där var det närmare att gå till stranden och möjligt att beställa mat osv nere på stranden. Riktigt trevligt! Vi köpte dessutom snorkel och mask innan, och det var det värt, för det fanns mycket fiskar att kika på. 
Inte helt olikt där vi badade dagen innan, men bättre :).

Vi hängde där några timmar innan vi åkte hemåt till Rom. Av någon anledning krånglade GPS:en och vi hamnade fel ett par gånger på vägen hem. Det blev lite stressigt eftersom vi hade lite tidspress på oss att lämna tillbaka bilen, men vi hann i tid.

Apropå bilen så har Hertz nu dragit ca 1000 kr extra, vilket jag antar är för backspegeln, trots försäkringen. Vi har inte heller fått tillbaka de dryga 2000 kr som drogs när vi hämtade bilen. Jag är rädd att det här kan bli en följetong... Nu är det inga jättesummor, men pengarna ska tillbaka är tanken :). Valle har även fått bekräftat två gånger att de dryga 2000 kr ska betalas tillbaka. Tusenlappen ska säkert hanteras genom försäkringsbolag... När jag tänker efter har jag nog hört att det kan vara lite struligt när försäkringen inte är tagen direkt med hyrbilsfirman. Vi bokade nämligen bilen genom Booking.com.

Det har varit ett äventyr i sig att köra mycket bil i Rom med omnejd. Det har väl gått bra, men långt ifrån perfekt :). Det ät lite annorlunda och svårt att förstå trafikreglerna ibland :).

Under gårdagskvällen firade vi Alberto med middag i Villa Pamphili, vilket var mycket trevligt :).

Snart lunch :).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0