Det blev lite "nytt" ialf

Igår kväll lurade jag med Valle till restaurangen Ilpostodapaolo. Jag tror nämligen hon hade varit lite tveksam till att gå dit om hon hade vetat att det är Paolo Robertos restaurang. Jag ville främst gå dit för att jag antog att det var en bra restaurang. Något som livade upp när vi kom var att Paolo själv var där och välkomnade. Han tog upp våra beställningar på dryck, men efter det var det annan personal som serverade oss. Maten var som jag hade hoppats på riktigt god. När vi hade ätit blev jag sugen på en amaro eller en limoncello. När jag skulle beställa det kom Paolo tillbaka och tog beställningen som blev en amaro från hans hemtrakter, och den var riktigt god. När han serverade den satte han sig ett tag hos oss och vi pratade förhållandevis länge om katolicism, trakterna runt Neapel och mat. Valle fick även prata lite italienska :-). Det var riktigt trevligt, och en annorlunda upplevelse för oss. Jag vet inte om det är en USP eller något negativt att han jobbar synligt i restaurangen, men alla människor har sina brister. För min del blev det hursomhelst något extra. När vi skulle betala hade vi fått en extra grappa på kvittot, det störde lite, men det var givetvis inget problem att fixa. Däremot önskar jag alltid vid sådana missar att en kompenseras med något, men icke den här gången.
 
Michael Mosley har dött i Grekland. Knepigt sätt. Det ryktas om typ värmeslag under en promenad. Tråkigt på alla sätt, jag uppskattade honom och hans program. R.I.P.
 
Vi har röstat i EU-valet idag. Det blev Moderaterna för mig, precis som förra gången. Valkompasserna talade sitt tydliga språk. Förvisso var det ofta rätt jämnt i toppen, och kompasserna visade väl främst att jag inte skulle rösta på SD, V eller MP, men M kom nästan alltid högst. Jag tror det var ett bra val för mig. Det som talar emot är väl om L åker ut och att min röst på dem skulle ha spelat roll.
 
En något pinsam detalj var att jag gjorde fel när jag skulle rösta. På något sätt fattade jag inte hur jag skulle lägga i valsedeln i kuvertet, så jag drog av vid perforeringen. När jag hade gjort det såg jag att jag hade gjort fel och fick fråga efter ett nytt kuvert. Ibland är jag hopplöst korkad :-).
 
I dagarna har jag läst ut "Dolken från Tunis" av Agatha Christie. Den klart bästa boken med Poirot så här långt. Inte helt oväntad, men snygg vändning på slutet. Berättaren är mördaren. Christie får till det rätt ofta.
 
Nu ska det städas lite för imorgon får vi besök igen :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0