Reclaima alkoholen

Varenda dag som har något med fest att göra i den svenska kalendern tenderar att locka fram ett gäng skribenter som ska skriva om hur illa det är med alkohol. Vi får inte glömma dem som inte har några polare, eller de som fått stryk av någon partner osv. Det är väl ett viktigt perspektiv, men det är så trött. Det kommer varje jul, varje midsommar osv osv... År ut och år in... Som att inte alla förstår att alkohol har vissa baksidor. Det är väl lite liknande som varningar om att köra och sola försiktigt, men när det gäller alkohol finns det en moralisk och äcklig högtravande aspekt. Det är som att skribenterna vill framföra att de är liiite bättre än de som dricker alkohol. Därmed tänkte jag skriva något positivt om alkohol.
 
Jag dricker väldigt sällan några mängder numera. Jag sitter fortfarande och sippar på min saison från igår. Förvisso en stor och stark öl, men att dricka den under en tid av 24 timmar är ett långsamt drickande. Jag kan inte minnas när jag var rejält packad sist, kanske när jag fyllde 35, vilket tyvärr är ett tag sedan. Att jag inte dricker så mycket beror på att jag får svårt att sova ordentligt, hälsan, och att det är segt att vara bakis nu när jag är äldre.
 
Oaktat detta är jag lycklig och tacksam över att alkohol finns. Jag har inte levt något extremt liv, men alkoholen har ändå förgyllt mitt liv på många sätt. Det mesta som har hänt mig, och som har varit extra roligt, har varit under berusning av alkohol. Sitta och dricka upp sig med vänner för att sedan gå ut var helt fantastiskt, varje gång, när jag var yngre. Första fyllan var en befrielse! Kunde livet vara så här härligt!? Hur många människor och härliga diskussioner har jag inte haft under berusning, som sannolikt inte hade hänt annars? Nog har jag blivit illamående någon gång, och det har hänt vänner också, men det har varit undantagsfall. Jag har fått lära mig att ta hand om personer på fyllan. Jag har även fått lära mig att göra bort mig, och se andra göra bort sig, och se att det nästan aldrig spelar någon roll.
 
Det enda riktigt negativa jag sett med alkohol är när det kombinerats med anabola steroider, och eventuellt även en del andra preparat. Då kan det gå illa, men är det då alkoholen som är problemet? Delvis är det väl så, men ren alkoholberusning är sällan något jag upplevt som negatvit för någon, utan tvärtom. Jag tror, och hoppas väl en del, även att alkohol är viktigare för demokratin, gemenskap, mänsklig utveckling, kvinnlig frigörelse med mera än vad många tror.
 
Så idag, på Sveriges viktigaste dag, tycker jag vi slår ett slag, och en skål, för alkoholen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0