Regn

Nu har det regnat mer eller mindre under hela eftermiddagen. Det gjorde att jag bestämde mig för att främst vara hemma idag, förutom lite träning och promenad.
 
Jag såg precis England lite turligt vinna mot Slovakien. Jag brukar hålla på England, men här höll jag på Slovakien.
 
Med anledning av att jag varit hemma under dagen har det blivit en del skärmtid.
 
Jag såg de sista delarna av den utmärkta serien "Hall of fame". Det är en serie om stora sporthändelser. Det var intressant att se att Magnus Larsson föreföll vara en sådan härlig snubbe och att han äger en mack i dagsläget, samt minnas tillbaka till att han var typ bäst i världen under en period. Det var tråkigare att se hur illa det gick för Ricky Bruch med anledning av hans intag av anabola steroider, men samtidigt är det viktigt att fler får upp ögonen för vilken jävla skit det där är. Det mest intressanta var avsnitten om Ludmila Engquist och hennes uppgång och fall i Sverige. Hur älskad hon var när hon gjorde allt för att vara svensk, och hur det passade in i den svenska folksjälen. Att "vi" räddar någon som varit ett offer och som tackar genom att hon hon vill vara som "oss". När det sedan visade sig att hon var en fuskare, passade hon inte längre in i den bilden och blev snarare hatad.
 
Jag såg även "Riddarnas intåg" om bayeuxtapeten. En dokumentär jag nog hade sett förut, men som ialf handlar om den kända "tapeten" och vad den visar om Vilhelm Erövraren, Hastings osv. 
 
Med anledning av att Emilie Mengs mördare blev dömd nyligen såg jag den nu rätt gamla serien om den kritiserade mordutredningen - "Mordet på Emilie". Det är nog sannolikt en utredning som hade kunnat göras bättre.
 
Jag har även under de senaste dagarna sett en kortdokumentär vid namn "Vidöppen stad - en romantisk film om Stockholm", men den har jag inte så mycket att säga om :-). Inte heller dokumentären "Älskade Nancy" gav mig något särskilt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0