Regn

Ledig dag idag. Träning och en äcklig temperatur ute. Det är som att hela huset och lägenheten kokar, trots att det inte är överjävligt varmt ute. Det beror väl på åskan i luften. Nyss kom även regnet. Jag märkte också att hesa Fredrik hörs väldigt tydligt från lägenheten. Jag hoppade till.
 
Under senaste bokrean köpte jag en bok om Erik XIV skriven av Katarina Harrison Lindbergh, och den var utmärkt. Jag trodde den skulle vara lite träig, men den var en riktig bladvändare. Harrison Lindbergh lyckas få med alla kända händelser från kungens liv, men samtidigt utmana källorna och kanske till och med ponera att Erik XIV inte var så galen som det ibland framstår. Harrison Lindbergh lyckas dessutom göra det på ett underhållande sätt. Det känns inte som att en blir uppläxad för att eventuellt ha lärt sig en del tveksamma historier om kungen, snarare som att hon ger en möjligheten att tänka lite själv.
 
Vadstenabullret, Sturemorden, konkurrensen med Johan III, inget var nytt för mig, men Harrison Lindbergh lyckades nyansera händelserna och, som sagt, lägga fram det på ett intressant sätt. Jag är nu väldigt intresserad av att besöka domkyrkan i Västerås, Svartsjö slott, Örbyhus slott, Västerås slott och Åbo slott. Några av de här platserna har funnits på att göra listan sedan tidigare, men nu är jag ännu mer sugen. Jag blev lite betagen av Erik XIV :-).
 
Det blir nog ett till inlägg senare idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0