Semester

Imorgon är det midsommar och idag är det semester. Tre veckor ledigt, lite drygt om jag räknar med den här veckan. Besök från Italien imorgon. Antar att början av nästa vecka blir rätt lugn, men vi får väl se. Nu firar jag lite med en saison, en belgisk pale ale.
 
Nyss såg jag klart den omtalade dokumentärserien "Den svarta svanen". Det är en dansk serie där en jurist påstår sig vilja komma bort från den kriminella världen genom att berätta om den för ett danskt TV-team. Det låter bisarrt och varningsklockorna ringde överallt när det framkom i första avsnittet. Juristen ger även ett ovanligt blåst intryck. Det visar sig sedan att juristen har försökt sig på någon form av dubbelspel, men som ingen förstår varför. Allt är bara konstigt. Det som kanske är mer intressant är att TV-teamet med hjälp av juristen lyckas fånga på film när advokater är inblandade i en hel del fuffens, och där företagare pratar öppet om hur de försöker lura till sig statliga pengar. Det är dock alltid rätt låga summor, men TV-teamet vill visa kopplingen mellan kriminell verksamhet och legal verksamhet, och det lyckas de ganska väl med. Typ hur advokater hjälper kriminella i deras bedrägerier osv. Det är rätt fint att få se det så tydligt.
 
Förra helgen såg jag en rätt intressant dokumentär om Folkets mujahedin "Barnen från Camp Ashraf". Det är ju ganska många någorlunda framträdande personer i Sverige som har en form av ursprung från Folkets mujahedin, exempelvis Hanif Bali och Hanif Azizi. Som jag förstår det lämnades de som ensamkommande barn i Sverige för att växa upp här för att sedan kunna åka till Iran och strida mot regimen där. Folkets mujahedin förefaller vara en rätt skum rörelse som är islamistisk och socialistisk, och som först var för revolutionen i Iran för att sedan bli emot den. Det är inte helt lätt att hänga med, men det är en intressant dokumentär.
 
Nää nu borde jag se lite på Spanien och Italien i EM.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0