Sightseeing på hemmaplan

Idag stannade jag kvar i Sthlm, det främst för att Juliana kommer någon gång under kvällen, och då är det bra att jag är hemma tänker jag :-).
 
Om jag förstått det hela rätt är det nuförtiden inte rätt och riktigt att ha ankelstrumpor till shorts, det ska vara tennisstrumpor. För mig är det viktigt att vara rätt och inne, så därav for jag idag iväg till Stadium för att införskaffa några tennisstrumpor ;-). När jag nu testar dem känner jag mig som en pensionär, men det var inte tanken :-). Det blir säkert bra till slut :-).
 
Efter en väldigt bra pad thai på "Mama Ye's" och ett annat inköp tog jag mig till Hornstull. Det var lite krångligt med anledning av avstängda tunnelbanelinjer, men fram kom jag till slut.
 
Nere i tunnelbanan var det svalt, men uppe i stan var det stundtals rätt jävligt att gå runt, ialf för mig. Först gick jag till Heleneborg för att ta en titt på området för den "Nobelska smällen" 1864. En riktigt stor händelse i Sthlm på den tiden, där flera personer dog, inklusive Emil Nobel.
Heleneborg. Det var ett mycket större område när det begav sig, men det är det här huset som finns kvar.
 
Sedan gick jag över till Långholmen för att kika på nedslagsplatsen för JAS-planet som kraschade där under Vattenfestivalen 1993. Det var en stor händelse som jag kommer ihåg rätt tydligt. Det snackades mycket om att det var tur att ingen skadades, och att planet kraschade på en ö osv, men jag hade inte förrän idag förstått att det var på Långholmen precis bredvid Västerbron planet kraschade. Det hade verkligen kunnat ha blivit mycket värre.
Nedslagsplatsen, och det här tycker jag är så pass spännande att jag själv vill vara med på bild :-).
 
Det sista besöket på mina lilla sightseeing-runda var Långholmens luftvärnsställning. Det är en rätt modern sak som inte ens är 100 år gammal, även om det inte finns så mycket kvar att se nuförtiden. Det är mycket som kan förändras under relativt korta tidsperioder. Vi får väl se om det börjar bli aktuellt med luftvärnsställningar igen, fast nu är de kanske mobila?
Nu är det nog utsikten som är det mest intressanta här, men grunderna till de två luftvärnsställningarna finns kvar, och om jag har förstått det rätt var det likadana pjäser som stod här som jag hade i min stridsfordon 9040 en gång i tiden :-).
 
Imorgon tror jag det blir något mer avancerat, men jag har inte riktigt bestämt mig :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0