Strul

Idag gjorde jag ett inhopp på jobbet under den här ledighetsperioden jag nu befinner mig i. Det var inte mycket som fungerade idag. Systemen låg nere fram till typ 13.30 innan de gick igång. Stökigt, men det löste sig. Personalen gjorde ett utmärkt arbete när det väl hoppade igång.
 
Annars då, Örebro imorgon igen! Den här gången för student, men det återkommer jag till en annan dag.
 
Vad har jag sett under den senaste tiden?
 
"Volvorånaren" - En rätt meningslös dansk dokumentärserie om en snubba som upptäcker att hennes gammelmorfar eller något var smugglare och vid något tillfälle hade ett kriminellt samarbete med en känd brottsling som kallades "Volvorånaren". Ett rätt dåligt försök till true crime.
 
"Meteoriten" var mer intressant. Dokumentären handlar om sökandet och hittandet av en meteorit utanför Enköping. Meteoriten hittas i skogen, men på privat mark. Det leder till en juridisk batalj gällande vem eller vilka som har rätt till den värdefulla meteoriten. Rätt mysig dokumentär, men de juridska turerna är intressanta. Det verkar ju initialt självklart att den som hittar en stor sten får behålla den, men samtidigt går det ju inte att bara ta vad som helst från någons privata mark. Typ såga ned ett träd osv, det funkar ju inte. Tingsrätten gav upphittarna rätt, men hovrätten ändrade till markägarens fördel. Det är tydligen nu överklagat till HD, men frågan är om de tar upp det. Mer intressant än vad jag först tänkte.
 
"Vilda västern" är en serie i sex delar som borrar ned sig i olika delar av USA:s tidiga historia. Det var rätt mycket jag fann intressant, exempelvis civiliserade indianstammar, hur Andrew Jackson tvingade indianer att lämna sin mark, hur de verkligen betonade svarta cowboys i serien osv. En för mig mycket lärorik serie.
 
"Ungern och demokratin" var rätt ointressant. Den gav mig inget nytt. Orban är korrumperad och ser till att hans polare får kontrakt för byggen osv. Det visste vi redan.
 
Säkert sett mer grejer, men får räcka för nu :-). Skönt att vara ledig nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0