Läsa igen...

Nu känner jag mig lite varm. Jag hoppas att det är på grund av duschen och att jag är lite hungrig. Sjuk orkar jag inte bli, och imorgon har vi massa planerat, så sjuk får jag inte bli.
 
På vägen hem från jobbet idag stannade jag till på Kåges och köpte två kostymskjortor. Jag har främst vanliga skjortor och inte så många som passar till kostym, men tanken är att införskaffa en typ 10 stycken så att jag kan alternera lite mer till kostymerna. Halva priset på skjortorna också och bra hjälp från personalen :-).
 
Liverpool vann åter med flera juniorer i startelvan mot Southampton i onsdags. Inte lika imponerande som mot Chelsea, men ändå imponerande. Kul med målskyttar som Koumas och Danns som jag inte ens kände till för en månad sedan.
 
På det stora hela en trevlig vecka. Kvällarna har jag främst spenderat med att läsa "Äventyr i Svenssonland: Seriemördaren Peter Mangs" av Joakim Palmkvist. Det är över sex år sedan jag läste boken sist, och jag kände att jag behövde läsa om den efter att ha sett den där märkliga dokumentärserien om Mangs på Viaplay för någon dryg vecka sedan.
 
Jag får viss tillfredsställelse av att läsa om en bok, det känns som att boken gör mer nytta då :-). Det var som synes inte så länge sedan jag läste boken sist, och jag kom därmed ihåg rätt mycket. Boken är dock lite för lång, och den hade varit bättre om den kortats ned lite. Den hade även tjänat på en tydligare tidslinje. Det blir även en salig blandning av beskrivning av Mangs brott och analyser om varför han begick dem. Det bilr därmed lite rörigt. På det stora hela tycker jag dock att det är en intressant bok.
 
Peter Mangs är även en rätt intressant person. Det finns inte många seriemördare i Sverige. Hans motiv är inte helt lätta att förstå. Han förefaller inte vara en lustmördare som många andra seriemördare. Han förefaller mer vara en lättkränkt person som på sitt sjuka sätt vill förbättra samhället. Han verkar sätta likhetstecken mellan invandrare från Afrika och Mellanöstern och kriminalitet. Hans självuppfattning är även den skev. Jag förstår att många finner honom intressant, men hans motiv är nog inte så politiskt motiverade som en del tycks tro.
 
Jaja, det jag vill komma till är att dokumentärserien inte blev ett dugg bättre efter att jag läst om den här boken :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0